Dr. Volford Gábor szakmai önéletrajz

Tanulmányok:

2002 - 2008 Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar

2008 - 2013 SZTE Radiológia Szakképzés

2013 ban sikeresen letett radiológia szakvizsga óta radiológus szakorvosként dolgozom.

Egyetemi tanulmányaimat követően a Szegedi Tudomány Egyetem Radiológiai klinikáján, illetve az Euromedic Magyarország telephelyein szereztem meg a radiológia szakvizsgához szükséges gyakorlatot. Képzésem alatt a radiológia gyakorlatilag minden modalitásával, mélységében is megismerkedtem. Az általános radiológia szakvizsgálatok, CT és MR vizsgálatok leletezése mellett gyakorlatot szereztem vascularis ultrahang vizsgálatok végzésében, szív CT és MR vizsgálatok leletezésében. A Péterfy Sándor utcai Kórház és Országos Baleseti Központ radiológia részlegén nagyszámú traumatológiai esettel kerültem kapcsolatba.

Érdeklődési területeim közé tartozik az ízületek képalkotó vizsgálatai, a sürgősségi indikációval végzett képalkotó vizsgálatok, az ionizáló sugárzással dolgozó radiológiai eljárásokban a beteg sugárvédelme érdekében végzett dózis optimalizálás, illetve a modern képalkotás, orvoslás informatikai és digitális kihívásai. Jelenlegi munkahelyemen feleős vagyok a fiatal radiológusok képzéséért. A képalkotó vizsgálatok a modern orvostudomány szerve részét képezik.

A megfelelő indikációval és időben elvégzett vizsgálatok noninvazív módon képesek diagnózishoz juttatni a klinikusokat, és segítségükkel lehetséges a megfelelő kezelés kiválasztása és nyomon követése is. A jó radiológiai vizsgálatok fontos része a megfelelő orvos -orvos és orvos beteg kommunikáció. Az UH vizsgálatok a legtöbb radiológia vizsgálattal ellentétben nem csak statikus morfológiai kép alkotására alkalmasak, hanem például a vascularis és vázizom rendszeri, ízületi ultrahang vizsgálatok esetében dinamikus információ is nyerhető.