Dr. Giese Krisztina

A marosvásárhelyi Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetemen általános orvosi diplomát szereztem 1975-ben. 1991-ig az egyetemi klinikák osztályain dolgoztam, ahol műtéti, osztályos és ambuláns tevékenységet folytattam.

Ezt követően 1991 és 1997 között a Budapesti II. számú Szemklinikán végeztem szakorvosi kiképzésemet. A kiképzés során a klinika különböző osztályait jártam végig, mint például, vitreo-retinális osztály, gyermekszemészet illetve a női és férfi osztály. Számtalan szemsebészeti, szemhéj és kancsal műtétet végeztem az osztályos és ambuláns munka mellett. 1997-ben sikeresen szakvizsgáztam mint szemész szakorvos.

1997 és 2012 között több állami és magán rendelőben vezettem a szemészeti szakrendelést. A konzervatív szemészet feladatkörében kisebb műtéteteket, illetve a szembetegek acut kezelését és gondozását láttam el. Ezen kívül évi több száz gyermek szűrővizsgálatra, szemüvegfelírásra és kancsal kezelésre került hozzám.

A 2012 és 2020 közötti időszakot Németországban gyermek és felnőtt szemészeti privát praxisom irányításával töltöttem, mialatt, évi több mint 10 000 felnőtt és több száz gyermek pácienst láttam el, akik között akut, folyamatos gondozásra szoruló, illetve szűrővizsgálatokra jelentkezők is voltak. E mellett a körzetemben részt vettem a szemészeti ügyeleti ellátásban is. Ezen kívül a német kamara megadta a jogosultságot arra, hogy praxisomban szemész szakorvos jelölteket képezzek.

2021 január hónaptól a Budakeszi Medical Orvosközpontban szemészeti járóbeteg magánrendelést folytatok, ahol mindenkit szeretettel várok.

Nyelvismeret

  • Német anyanyelvi szint
  • Román anyanyelvi szint
  • Angol alapfokú szint